Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-23 05:23:00

Olyan sok diák és tanár kapja el a koronavírust, hogy néhány iskolában lehetetlen megszervezni az oktatást

Egyre több általános iskolában állnak át digitális oktatásra a felső tagozatok. Olyan sok diák és tanár kapta el ugyanis a koronavírust, hogy az iskolák egy részében lehetetlen megszervezni az oktatást.

A Pécsi egyetem gyakorló iskolájába hétfőtől már csak az alsósok mehetnek. A felsősök részére a hiányzások miatt elrendelték a digitális oktatást. A döntést a szülők is helyeslik, mert ezek a gyerekek akkorák, hogy miattuk már nem kell otthon maradniuk. Azt azonban nem tudják, hogy ez meddig fog tartani:

A pécsi iskola nem az első, ahol átmenetileg a felső tagozatot digitális oktatásra állítják át. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Pécsen tanító választmányi tagja szerint az összes iskolában meg kellene hozni a döntést a felsősök otthoni tanulásáról.

„Most már az a helyzet, hogy olyan sokan estek ki a munkából, hogy másképpen az iskolák nem is tudják megoldani, mert most már nincs, akit beküldjenek helyettesíteni.

Ez már egy szükségszerű megoldás, de valójában az volna a fontos, ha mindenhol bezárnának, és rendes, átfogó tesztelésekre kerülne sor, utána pedig intézkedésekre” – mondta Híradónknak Nagy Erzsébet.

A közép és felsőfokú oktatásban már a rendkívüli intézkedések bevezetésével elrendelték a digitális oktatást, de az általános iskolákra, óvodákra egyelőre nincs központi döntés. Az országban azonban egyre több oktatási intézményben kénytelenek a vezetők lépni, ugyanis egyre többen produkálnak pozitív koronavírus-tesztet és sok helyen már nem tudják megszervezni az oktatást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink