Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 05:51:00

10 évet kaphat a csengeri csaló, aki Kósa Lajost is megtévesztette

10 éves börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte az ügyészség azzal a csengeri nővel kapcsolatban, aki legalább 20 esetben csapott be embereket azzal, hogy apja hatalmas vagyont hagyott rá. Erre hivatkozva vett fel kölcsönöket a magánszemélyektől. A nő egyebek mellett Kósa Lajost is megtévesztette. A Magyar Nemzet írta meg 2018 márciusában, hogy a fideszes politikusra 1300 milliárd forintnyi vagyont bízott a csengeri nő.

2018 szeptemberében Svájcból hozták haza a csengeri örökösnőt azt követően, hogy ott próbált elrejtőzni a rendőrök elől. Ezután őrizetbe vették, majd pár napra kórházba került. Ott tett először vallomást. Nem sokkal később már a mátészalkai bíróságra vitték a rendőrök, ahol a letartóztatásáról döntöttek.

A nyomozás adatai alapján, a nő édesapja 2014 végén hunyt el, Debrecenben. A férfi soha nem volt külföldi állampolgár, soha nem élt Németországban, és hagyatéki eljárás sem indult a halála után, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint vagyontalan volt – mondta el híradónknak Sörös László, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője.

Az elhunyt férfi lánya később legalább 20 embert csapott be nagyösszegű örökség megszerzésére hivatkozva. Köztük Kósa Lajost, akit még 2013-ban vett rá, hogy segítsen az 1300 milliárd forintos vagyon befektetésében. A nőnek sokan bedőltek. A hitelekért cserébe ajándékozási szerződésekben rögzítve hatalmas hasznot ígért. Az ajándékozási szerződéseket közjegyzői vagy ügyvédi okiratban rögzítették. Jellemzően, ha a sértettek 20 millió forint kölcsönt adtak a vádlottnak, a nő az ajándékozási szerződésben 20 millió euró visszafizetését vállalta ajándékozás címén – részletezte híradónknak Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség szóvivője.

A nőt tavaly nyáron otthonába engedték, de onnan folytatta az ügyleteit, ezért februárban újra letartóztatták. Az ügyészség 10 év börtönbüntetés kiszabását javasolta a bíróságnak.

10 évet is kaphat a "csengeri örökösnő"

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink