Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-21 11:29:00

Orosz vakcina: a DK az Európai Bizottsághoz fordul

A DK az EU-ban fogja megakadályozni, hogy Orbán a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Mint ismert, a magyar kormány mintákat kért az orosz koronavírus elleni vakcinából, amelyről az orosz kormány titkolózása miatt a tudomány ma semmit sem tud. Hiába int mindenkit óvatosságra az orosz vakcinával kapcsolatban a szakma, hiába a nemzetközi szaktekintélyek figyelmeztetései, a magyar kormány arra készül, hogy tesztelje ezt a vakcinát – írják a közleményben. Hozzátették, „ez nagyon veszélyes, ráadásul nem csak ránk, magyarokra nézve. Azon túl, hogy az orosz vakcina magyar tesztelése csak aláássa a vakcinákba vetett bizalmat, az orosz vakcina, miután Magyarországra került, eljuthat más európai országokba is, méghozzá minden európai bevizsgálás és engedély nélkül.”

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul, hogy akadályozzák meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával – hangsúlyozzák a közleményben. „Nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei; nem fogjuk hagyni, hogy egy ismeretlen és kockázatos vakcinával kísérletezzenek a magyarokon” – jelentik ki. A DK szerint is fontos, hogy minél hamarabb legyen vakcina, de nem fontosabb annál, hogy az oltás működőképes és biztonságos legyen. „Nem kérünk sem Putyin, sem Orbán emberkísérleteiből, és nem kérünk a pánikkormány kapkodásából sem” – fogalmaznak a közleményben. A DK szerint az EU-nak meg kell akadályoznia, hogy Magyarország az orosz vakcina kísérleti terepe legyen.

atv.hu

Akár 12 millió vakcina is érkezhet Magyarországra

 

Ajánlom

További belföldi híreink