Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-21 19:07:00

Digitális oktatás: Van oyan magyar család, ahol okostelefon vagy internet elérhetőség sincsen

Kaposváron egy alapítvány próbál segíteni azoknak a hátrányos helyzetű diákoknak, akiknek gondot okoz a digitális oktatásra való átállás. Elsősorban eszközöket próbálnak számukra gyűjteni. Szigetváron sem tétlenkednek az adományozók. Itt már a raktárban gyűjtik azokat az élelmiszereket, amelyeket rövidesen eljuttatnak a rászorulóknak.

Leginkább a hátrányos helyzetű középiskolások kerültek nehéz helyzetbe azzal, hogy online oktatásra álltak át az iskolák. Sok diák otthonában, azonban nincsenek meg az ehhez szükséges feltételek, emiatt pedig komoly hátrányba kerülhetnek. Egy kaposvári alapítvány most ezeken a gyerekeken akar segíteni.

"Ezeknél a családoknál a digitális felszerelés tejesen hiányzik, tehát okostelefon, laptop, számítógép és egyéb eszközök, plusz internetelérhetőség sincsen meg" - nyilatkozta Strijk Viktória, a Mélyben és Reményben Alapítvány munkatársa.

Az alapítvány felvette a kapcsolatot az iskolákkal, és a rászoruló diákoknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy az ő eszközeiket használják.

"Az iskola átküldi nekünk a feladatokat és itt ki tudjuk nekik nyomtatni és ők itt kitöltik az adott házi feladatokat, és ezt utána vissza tudják juttatni a pedagógusokhoz" - fejtette ki Strijk.

A szigetvári Családsegítő Központ raktárában nagy tételben gyűlnek azok az élelmiszerek, amelyeket nem sokára kiosztanak a rászorulóknak.

"Tulajdonképpen a hátrányos helyzetű létminimum közelében élőkön segítünk. Most a második hullámban az elrendelt veszélyhelyzetet követően házhoz visszük az RSZTOP-s csomagosztás keretében el a szigetvári járásba elhozott, SZGYF által adott csomagokat, illetve saját intézményi keretek között is évek óta végzünk napi szinten élelmiszermentést" - mondta Battáné Győrfi Anikó, a Szigetvári Család- és Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője.

A szigetvári segítők napi szinten visznek a kisgyerekeseknek, időseknek élelmiszercsomagokat, de most a járványhelyzetben azokon is segítenek, akik a karantén miatt nem tudják megoldani saját ellátásukat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink