Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-21 19:49:00

Horn Gábor: a kormányzat példát vehetne a főváros költségcsökkentő intézkedéseiről

Akár ingyen is részt vehetnének az önkormányzati bizottságok munkájában a képviselők - Horn Gábor szerint. A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke híradónak azt mondta, a kormányzat példát vehetne a főváros költségcsökkentő intézkedéseiről, de olyan szakpolitikai fórumok munkáját, mint amilyenek az önkormányzati bizottságok, nem lenne szabad veszélyeztetni. Gy. Németh Erzsébet szerint a bizottsági munka az átszervezés után is zavartalan lesz, a közműcégek összevonása és a frakciók kiadásainak csökkentése pedig mind azt a célt szolgálják, hogy a főváros, megszorítások helyett önmagán takarékoskodjon.

"Lehet, hogy nem lesz ilyen sok igazgatóra és vezetőre sem szükség és kevesebb lesz majd a szolgálati autó is." - a közműcégek összevonásával felügyelőbizottságokat és kifizetőhelyeket fognak megszüntetni, de nem lesz kevesebb kertész vagy fűtésszerelő – így fogalmazott pénteki bejelentésében a főpolgármester.

"Azt gondolom, hogy a politikának magán kell kezdenie egy ilyen helyzetben a takarékoskodást." - Gy. Németh Erzsébet az Egyenes Beszédben azt mondta: a teljes takarékossági csomag bevezetésével a főváros milliárdos nagyságrendű megtakarításra számíthat.

"A felügyelőbizottsági tagok a pártok delegáltjai voltak, ott nem főállású tagok voltak, ott tiszteletdíjak voltak és ezeket a tiszteletdíjakat nem kell kifizetni. Azokban az esetekben, ott ahol racionalizálásra kerülnek a létszámok, mármint hogy a vezetői számok csökkentve lesznek, meg fogjuk nézni, hogy kinek milyen más, egyéb fővárosi cégeknél lévő álláshelyet tudunk felajánlani." - fejtette ki a DK-s főpolgármester-helyettes.

A főpolgármester-helyettes hozzátette: a frakciók költségeinek csökkentése mellett a fővárosi bizottságok összevonásával is spórolni fognak. A jelenlegi 8 helyett 5 bizottság ülésezne a jövőben, ami tucatnyi külsős bizottsági tiszteletdíjjal kevesebbet jelent.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke üdvözli a közműcégek összevonását, de a bizottságok átszervezését már problémásnak látja.

"Nagyon bölcsnek kell lennie a polgármesternek és az egész közgyűlésnek, hogy ne romboljon szét olyan dolgokat, amelyek meghatározó jelentőségűek, hogy ne áldozza fel, a megtakarítás reményében ezeket, nyilván egy-egy bizottság költségei lehetnek minimálisak, elvárható, hogy a bizottsági munkában kevesebb pénzért vagy akár ingyen vegyenek részt a bizottsági tagok, tehát a képviselők, akik kapnak egyébként tiszteletdíjat." - Horn Gábor szerint személyi konfliktusokra nem kell számítani a költségcsökkentés miatt, hiszen a fővárosi Fidesz-frakció már közölte: alapvetően egyetért a megszorító intézkedésekkel.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink