Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-20 15:30:00

Szanyi Tibor ingyenessé tenné a D-vitamint a koronavírus elleni harcban

Az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje értékelte a kormány koronavírus elleni védekezési politikáját, beszélt pártja 2022-es terveiről és volt EP-képviselőként az uniós költségvetés kapcsán a magyar vétóról is kérdeztük.

Szanyi Tibor szerint az EU-s költségvetés Orbán Viktor általi vétója mögött két ok húzódik meg. Egyrészt van egy ideológiai háttere, szuverenitási problémája, “mániákusan nem tud” Orbán Viktor csapatban játszani. Másrészt Szanyi szerint a kormányfő attól is tarthat, hogy rengeteg EU-s pénztől esnének el. A jogállamiság kérdésében tett bizalmatlanság Szanyi szerint “kamu duma”. Ha Orbán Viktor nem értené, hogy mi az a jogállamiság, miért írta bele az Alaptörvénybe?- tette fel a kérdést az ATV Start stúdiójában.

A politikus állítja, hogy a menekültkérdésnek semmi köze a mostani vitához. Sokan azt hitték ez elején, hogy Orbán Viktor több pénzt akar, de aztán kiderült, hogy “itt valójában egy elszakadásos történetben van az európai értékektől” a jelenlegi kormány. Hangsúlyozta, hogy ebben az ügyben nem lehet győzni, mindenki sérül, az EU is, Magyarország is.

Megvétózta Magyarország az uniós költségvetési tervet és a helyreállítási alapot

 

A Magyarországgal szemben indult 7-es cikkelyes eljárás felfüggesztése kapcsán Szanyi elmondta, hogy nem egyszerű felfüggeszteni, mert ezt az Európai Parlament kezdeményezte, nem a Bizottság.

Az ellenzéki szavazók többsége közös ellenzéki listát szeretné, erről Szanyi kijelentette, hogy ők tartalmilag készülnek 2022-re, hiszen a választási szabályok még nem kőbe vésettek. Annyi kikötésük van, hogy erős, önálló frakcióval szeretnének bekerülni egy erősen baloldali, közösségbarát programmal. Alapvetően az emberek jövedelmét akarják védeni, például 200 ezernél ne legyen alacsonyabb a minimálbére senkinek.

Továbbá leszállítanák 16 évre a választási korhatárt - egészen biztos benne, hogy a mai fiatalok sokszor felelősebb döntést tudnak hozni, mint sok felnőtt. Az különbözteti meg őket a többi párttól, hogy a szociális kérdésekkel nem mellesleg foglalkoznak, hanem ez a fő témájuk. Szerinte katasztrofális a kormány védekezési politikája, azt még védekezésnek se nevezné. Ennek keretében megjegyezte, hogy ő ingyenessé tenné a lakosság számára
a D-vitamint.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink