Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-20 11:56:00

Nem tudni, mi lesz az Omega sorsa Benkő László halála után

Kóbor János, a zenekar frontembere azt mondta, a járvány és zenésztársuk elvesztése miatt sem tudja, hogyan tovább.

Nem tudni, mi lesz az Omega sorsa Benkő László halála után

"Nagyon nehéz most, váratlanul ért minket Laci halála. Az özvegye, Zsuzsa és a gyerekei, Balázs és Dóri talán már felkészültek arra, hogy elmegy, de ez szinte még most is felfoghatatlan" – nyilatkozta a zenekar frontembere a Blikknek. Arra is kitért, a 60 éves Omega számára hogyan tovább.

"Erre mi sem tudjuk a választ, a járvány és Laci elvesztése miatt sem. A vírus miatt nem tudtunk színpadra állni, így legalább Lacinak nem szakadt meg a szíve, amiért nem lehet velünk. Az orvosai tiltották attól, hogy színpadra álljon, de neki nem lehetett nemet mondani, nem lehetett volna visszatartani. Most nincs előttünk jövőkép, nincs ötletünk. Nem tudom, folytatja-e az Omega, ezt még ki kell találnunk, de az biztos, hogy Laci nélkül már semmi nem lesz ugyanaz sem nekünk, sem a rajongóknak, az pedig a jövő zenéje, hogy így érdemes-e egyáltalán" – jegyezte meg Kóbor.

"Lacinak mindig is fontos volt, hogy legyen valami cél előtte, amibe tud kapaszkodni. Nagyon várta a megjelenő lemezünket, ami pont a halála előtti napon érkezett meg. Szerettem volna bevinni neki a kórházba, de sajnos már nem érhette meg, ahogyan a róla megjelenő könyvet sem, holott a halála előtti napokban is csak ezekről kérdezett. 'Mikor foghatom a kezembe a CD-t, mikor lesz már meg a könyv?' Folyton ezeket kérdezte, várta, ez éltette, ám a sors kegyetlen volt, és nem élhette meg, hogy lássa ezeket, ami nagyon fájó..." - fohalmazott az énekes.

77 éves korában elhunyt Benkő László, az Omega legendás billentyűse

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink