Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-19 21:35:00

Merkely Béla koronavírusos, tünetei is vannak

A Semmelweis Egyetem rektorának a hét elején lett pozitív a tesztje, azóta már tüneteket is mutat.

Merkely Béla Facebook-oldalán azt írja: ma megtartották a Semmelweis Egyetem Rektori fórumját, ahol hallgatóinknak is volt lehetősége kérdezni tőle. 

"Ahogy halad előre a Covid-19 járvány, mindannyian látjuk, hogy kissé megváltozik az életünk, mindenkinek lesz saját tapasztalása a vírussal kapcsolatosan. Az elmúlt napokban a családom tagjai közül többen is megfertőződtek az új típusú koronavírussal, és sajnos a hét elején az én PCR tesztem is pozitivitást mutatott, tegnap óta pedig már tüneteim is vannak"

- írja a rektor, hozzátéve: így már saját tapasztalatból állíthatja, hogy ez nem csupán egy nátha, de még csak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség, amely teljes embert kíván a legyőzésére.

"Ennek okán mindent meg kell tennünk, hogy elkerüljük a megfertőződést! Hallgatóinkra nagy szükség van a járvány megfékezésére, hiszen mint egy orvos- és egészségtudományi egyetem növendékeit, fel kell készítenünk választott hivatásukra, s mint Semmelweis Polgárok, össze kell fognunk és együtt kell helytállnunk a pandémia leküzdésére!" - hangsúlyozza a professzor.

Ajánlom

További belföldi híreink