Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-19 16:36:00

Kóbor János megrendülten beszélt Benkő László elvesztéséről (videó)

Nem tudom, mikor tudom megszokni, hogy nem válaszol. Ezt Kóbor János, az Omega frontembere mondta az ATV Start Plusz című műsorában Benkő László halálával kapcsolatban.

Kóbor János elmondta: a hétvégén már lehetett sejteni, hogy innen nincs visszaút, mert egy CT kimutatta, hogy robbanásszerűen elszaporodtak a máján és a tüdejében a rákos sejtek.

Laci nagyon szeretett szerepelni a szó jó értelmében, mondta Kóbor János, hozzátéve: Benkő László biztosan örülne, ha látná, milyen szeretet árad felé most.

Megismerkedésükről Kóbor János elmondta: konkurens budai középiskolákba jártak Benkővel, és az 1959-60-as tanévben mindketten egy-egy zenekar alapításába fogtak, majd 1960 nyarán a Déryné bisztróban látta meg Kóbor Benkőt zongorázni és olasz slágereket énekelni, ezt követően lett a két zenekarból az Omega.

Később az Omega összes tagja a Műszaki Egyetemre ment tanulni, valamennyien itt is diplomáztak le – tette hozzá Kóbor János.

Kóbor szerint szakmailag nem lenne gond az Omega további működése, hiszen a zenekar az utóbbi 15 évben komoly bővülésen és fiatalításon esett át. Amikor az Omega-alapítói közül már csak ketten maradtak Benkővel Laux József és Somló Tamás halála után, beszélgettek arról, hogy tudna-e működni a zenekar egy egyikük halála után, de Kóbor ma nem biztos abban, hogy az Omega most tovább tud működni.

Kóbor János szerint az Omega, amely az életük volt, nem fejezheti be, hogy több mint egy évvel ezelőtti legutóbbi koncertjük legyen a záróaktus. Kóbor elmondta azt is, hogy a Testamentum című Omega-lemez megjelenését Benkő László várta az Omega tagjai közül a legjobban. Az énekes elmondta: épp most érkeztek meg Németországból a Testamentum első példányai, de Benkő Lászlónak sajnos már nem tudta eljuttatni az új lemezt.

77 éves korában elhunyt Benkő László, az Omega legendás billentyűse

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink