Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-19 18:17:00

Karácsony: bekövetkezett, ami előre látható lett volna, ha valaki gondolkodik, mielőtt döntést hoz

A főpolgármester Facebook-oldalán arról ír, hogy az ingyenes parkolás több nagyvárosban, így Budapesten is káoszt okoz, de szerinte "a problémát az tudja megoldani, aki okozta".

"Bekövetkezett, ami előre látható lett volna, ha valaki gondolkodik, mérlegel, egyeztet, mielőtt statáriális döntést hoz: káoszt okoz a nagyvárosokban, Budapesten is, elsősorban a belvárosi kerületekben az ingyenes parkolás. Több kerületi polgármester, kormánypártiak és ellenzékiek, fordult hozzám, hogy találjunk megoldást" - írja bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester felvázolta, mit lehet tenni. Szerinte mindenek előtt világossá kell tenni: a problémát az tudja megoldani, aki okozta.

"A járvány kezeléséhez nyilvánvalóan semmi köze az ingyenes parkolás bevezetésének. Friss adatok bizonyítják viszont, hogy a koronavírus által felerősített alapbetegségeknek mintegy harmada a levegő minőségéhez köthető – az ingyenes parkolásnak ehhez inkább van némi köze. Ha a döntés előtt nem sikerült, legalább most, amikor az okozott problémák látványosak, ideje lenne egyeztetni az önkormányzatokkal. Szerintem a vezetői erények közé tartozik a belátás, a hibák beismerése, ha az ember miniszterelnök, akkor is"

- fogalmaz.

Hozzáteszi, hogy az ingyenes parkolás pontosan azért okoz súlyos problémákat, ami miatt szerinte a jelenlegi parkolási rend is fenntarthatatlan Budapesten: több az autó, mint amennyi a parkolóhely. "A belvárosi kerületekben ezt tetézi, hogy több a kiadott lakossági engedély is, mint amennyi a parkolóhely. Megoldást erre kell találni, méghozzá hosszú távon, a járvány utáni időkre is. Ennek az új parkolási rendnek a kialakításán dolgozunk hosszabb ideje, sok egyeztetés van mögöttünk, jó néhány még előttünk" - írja.

Karácsony Gergely úgy látja, az ingyenes parkolás miatt kialakult káoszra rövidtávon megoldást a parkolóhelyek számának bővítése jelenthet. "Ennek érdekében felkérem az állami intézményeket, felhívással fordulok a bevásárlóközpontokhoz, a nagy áruházláncokhoz, hogy parkolóikat, mélygarázsaikat tegyék ingyenessé a kijárási korlátozások idejére, este 7 és reggel 6 között. Ezt egyébként rendkívüli felhatalmazásával élve a kormány is elrendelheti, hasonló határozottsággal, ahogyan azt az ingyenes parkolással tette" - teszi hozzá.

A teljes bejegyzést alább olvashatja.

Bekövetkezett, ami előre látható lett volna, ha valaki gondolkodik, mérlegel, egyeztet, mielőtt statáriális döntést hoz:...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. november 19., csütörtök
Ismét ingyenes a parkolás az egész országban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink