Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-18 13:49:00

Völner: a kormány visszaszorítaná a kampányfinanszírozást érintő visszaéléseket

A kormány szerint a kampányfinanszírozással kapcsolatos visszaélések visszaszorítása érdekében fontos módosítás, hogy a jövőben az eddigi 27 helyett 50 egyéni jelöltre lenne szükség országos lista állításához az országgyűlési választáson - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az Országgyűlésben, a választási tárgyú törvények módosítását tartalmazó javaslat vitáját megnyitó expozéjában.

Völner: a kormány visszaszorítaná a kampányfinanszírozást érintő visszaéléseket
Forrás: MTI

Völner Pál kifejtette: tekintve, hogy egy egyéni jelölt állításához 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteni, a módosítás után ezentúl 25 ezer érvényes ajánlás lenne szükség a listaállításhoz, ami a valós társadalmi támogatottságú pártoknak nem jelenthet akadályt. Ugyanakkor kiszűri azokat a formációkat, amelyek indulásának csupán az a célja, hogy a választási szabályokkal visszaélve a választási támogatások megszerzése érdekében indítsanak jelölteket - mondta.

Az államtitkár hozzátette, a társadalmi támogatottsággal nem rendelkező "törpepártokkal" kapcsolatban az Állami Számvevőszék is megállapította, hogy egyes jelölőszervezetek listaállítás után járó állami támogatása nem kizárólag kampányidőszak alatti kiadások finanszírozására irányul.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink