Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-18 12:52:00

Páros lábbal szállt bele a DK Orbánba: "Egy vesztest látunk, amint a sebeit nyalogatja"

A Demokratikus Koalíció szerint „a miniszterelnök ma az állami hírügynökségnek egy zavaros nyilatkozatban próbál magyarázkodni vétója miatt. A miniszterelnök mindent mindennel kombinál, pedig a válasz egyszerű.”

A párt emlékeztet arra, hogy az Európai Unióban az elsöprő többség azért akar jogállamisági kritériumokat, mert – szerintük „a magyar miniszterelnök lop. Az uniós támogatások ellopásából lettek gazdagok a családtagjai. Az uniós támogatások ellopásából lett euró milliárdos Mészáros Lőrinc. És az uniós támogatások ellopásából épült Orbán NER-birodalma is.”

A DK azt írja, számtalanszor látták már, „hogyan vergődik a magyar miniszterelnök, mikor csatát veszít Brüsszelben. Most sincs ez másként.” Szerintük Orbán Viktor „képtelen elfogadni, hogy összeomlóban van a lopásra épülő, korrupt rendszere. A jogállamisági feltételek bevezetésével ugyanis elkezdődik a NER-birodalom bukása.”
A párt úgy látja „itt az ideje, hogy Orbán haverjai helyett végre csak a magyar emberek legyenek az uniós források haszonélvezői. Ezért a végsőkig kitartunk az uniós pénzek jogállamisági feltételekhez kötése mellett.”

atv.hu

Orbán: Magyarország megvétózza az uniós költségvetést és a helyreállítási alapot

 

Ajánlom

További belföldi híreink