Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-18 17:39:00

Egy nem létező futballcsapat nyert milliókat öltözőre és kisbuszra egy magyar faluban

Egy nem létező futballcsapat nyert milliókat öltözőre és kisbuszra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magy községben. 2010-ben a tabella 12. helyén végeztek, azután azonban nyomtalanul eltűnt a klub - tudta meg a Szabad Európa.

Szemét, korhadt padok és gaz: ennyi maradt az egykori magyi focipálya helyén. A településen ugyanis 2010 óta nincs futball. Az egyesület sportolói kiöregedtek, klub vezetője, aki egyben a helyi polgármester, betegsége miatt lemondott. Azóta senki nem rúgja a bőrt. Ennek ellenére az elhanyagolt öltözőre csaknem hétmillió forintot nyert a sportegyesület. Fel is újították az épületet, csak azt nem tudni, hogy miért és kinek, hiszen a gaztenger közepén senki nem használja. A történetről elsőként a Szabad Európa számolt be.

A polgármester Czirják István szerint betegsége után az egyesület korábbi elnöke intézett mindent, ami a focival kapcsolatban felmerült. Kerestük az elnököt, ő azonban nem akart nyilatkozni ugyanis állítása szerint két hónappal ezelőtt lemondott tisztségéről.

A focicsapat nyugalmazott bírója azt mondta az ATV Híradójának, hogy nem foglalkozik már település sportéletével. Szerinte a felújítási ügy kibogozhatatlan gordiuszi csomó.

Közben a sportegyesület 2015-ben ismét sikeresen pályázott: egy mikrobuszt nyertek. A polgármester szerint most ezzel szállítják a helyi gyerekeket különböző sporteseményekre többek között a fővárosba is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink