Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-18 14:32:00

A DK szerint a kormány hibázik és kapkod

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy egy esetleges kormányváltás után a szakmai kamarák és érdekképviseleti szervezetek bevonásával változtatja meg az egészségügyi törvényt.

A DK szakpolitikusa szerdai, online sajtótájékoztatóján azokra a sajtóinformációkra hivatkozott, amelyek szerint a kormány a közelmúltban módosított egészségügyi törvény több elemének bevezetését is 2023-ra akarja halasztani.
Komáromi Zoltán úgy fogalmazott: a kabinet hónapokon keresztül nem csinált semmit, sem az egészségügyet, sem a lakosságot nem készítette fel a koronavírus-járvány második hullámára, és még "abban a kevés dologban is hibázik és visszakozik és kapkod, amit egyáltalán csinált".

Az új egészségügyi törvény végrehajtásának elhalasztása azt mutatja, hogy a kormány továbbra is pánikol - értékelt. Az ellenzéki politikus a "kormányzásképtelenség" legbiztosabb jelének nevezte, hogy a kabinet nem tud úgy hozzányúlni az egészségügyi rendszerhez, hogy azzal ne okozna több kárt, mint hasznot.

Orvosszakszervezet: ha mostantól nem emelkedne a koronavírusos betegek száma, akkor "legvégső erejüket megfeszítve" minden beteget el tudnának látni

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink