Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-17 19:34:00

Donáth Anna szerint sötét és hideg lakásokba zárja a kormány a szegény családokat járvány idején

A Momentum EP-képviselője Facebook-oldalán arról ír: a védekező intézkedések okán sokkal többet kell fűteni és világítani, amire sokkal kevesebb pénz áll rendelkezésre.

A politikus azt írja, egyre hidegebb az idő, a járványügyi lezárások miatt hazaküldött iskolások ugyanúgy otthon vannak, mint a munkahelyüket elvesztett szülők. A kijárási tilalom este nyolctól pedig mindenkit a lakásába parancsol, így sokkal többet kell fűteni és világítani, amire sokkal kevesebb pénz áll rendelkezésre.

"Mindeközben a kormány késlekedik közműkikapcsolási moratóriumot bevezetni. Bezárja az emberek munkahelyét, a fiatalok iskoláit, őt magukat a lakásaikba – majd a másik kezével beszedné a magasabb fogyasztás miatt megemelkedő közműdíjakat. Aki nem fizet, annál pedig sötét és hideg lesz. Ezt az embertelenséget nyújtja a magát családbarátnak hirdető kormány"

- fogalmaz Donáth Anna.

Hozzáteszi: szerinte abban az országban "löknek ki embereket a civilizációból", ahol milliárdokból tervezik meg (!) a vadászati világkiállítást. "Facebookon pózoló miniszterelnök, életmód-tanácsokkal jelentkező tisztifőorvos: az ő produkciójukból semmit sem fog látni az a család az ingyenes interneten, akinél kikapcsolják az áramot. Aki pedig a kórházak telítettségéért aggódik a kormányban, az gondolkodjon el: vajon milyen hatással van a fűtetlen lakás a légúti megbetegedés esélyére?" - írja.

Hozzáteszi: az, hogy járvány idején sötét és hideg lakásokba zárnák a legszegényebb magyarokat, igazságtalan és embertelen. "Azonnal fel kell függeszteni a kikapcsolásokat! Próbáljanak meg végre a kormányban is emberként viselkedni" - zárja bejegyzését a politikus.

SÖTÉT ÉS HIDEG LAKÁSOKBA ZÁRJA A KORMÁNY A SZEGÉNY CSALÁDOKAT JÁRVÁNY IDEJÉN Egyre hidegebb az idő. A járványügyi...

Közzétette: Donáth Anna – 2020. november 17., kedd

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink