Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-17 13:04:00

DK: Parragh László az önkormányzatok kifosztása helyett inkább a kamarai hozzájárulás elengedésével foglalkozzon

„Parragh László az önkormányzatok kifosztása helyett inkább a kamarai hozzájárulás elengedésével foglalkozzon!” – címmel kiadott közleményben reagált a Demokratikus Koalíció arra a hírre, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az iparűzési adó teljes elengedésére tesz javaslatot.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a múlt héten már kifejtette, hogy szerinte a vállalkozásokat az iparűzési adó felfüggesztésével kellene segíteni a koronavírus-járvány ideje alatt. Most pedig elmondása szerint azt javasolta a kormánynak, függesszék fel a többi, önkormányzati hatáskörbe tartozó adót is.

A Demokratikus Koalíció szerint „Parragh László a kamara elnökeként az önkormányzatok kifosztása helyett inkább a kamarai hozzájárulás elengedésével foglalkozzon, mivel ez tartozik a hatáskörébe.” A párt közleményében hozzáteszi, „a kormány több ízben megmutatta már, hogy kegyetlenül szeretné büntetni az önkormányzatokat, amik az iparűzési adó elvesztésével már így is hatalmas bajban vannak, és üres zsebbel néznek szembe a ki tudja mennyi ideig húzódó járvánnyal. Mi, európai magyarok nem a települések tönkretételében látjuk a megoldást, Orbánék pánikkormánya azonban tehetetlenségében csak kapkodni, büntetni és kárt okozni tud, semmi máshoz nem értenek.”

Vidéki önkormányzatok tiltakoznak az iparűzési adó felfüggesztése ellen

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink