Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-17 17:46:00

21 katonát küldenek Balassagyarmatra, akik a kórházakban látnak el egészségügyi feladatokat

A Heves megyéről átirányított orvos-szakápoló kapacitás az ottani kórházak covid-kapacitás kiépülésével lecsökkent, ezt 21 fővel pótolja hétfőtől a honvédség – írta a polgármester.

21 katonát küldenek Balassagyarmatra, akik a kórházakban látnak el egészségügyi feladatokat
Fotó: Google térkép

"A hétvégén először volt érezhető a kórházban hogy a Salgótarjáni, Váci, Egri és Hatvani kórházakban a héten meglendült a covid-ellátás. Jelenleg 144 covid-beteget gyógyítanak a fertőző osztályon, 7 beteg van lélegeztető készüléken" – tájékoztatott vasárnap a Facebookon Csach Gábor, balassagyarmati polgármester, hozzátéve, hogy 5-en már el is hunytak.

"A Heves megyéről átirányított orvos-szakápoló kapacitás az ottani kórházak covid-kapacitás kiépülésével lecsökkent, ezt 21 fővel pótolja hétfőtől a Magyar Honvédség Szolnokról. A katonák a Madách Kollégiumban kerülnek elszállásolásra – köszönöm a Tankerület vezető asszony és igazgató úr pozitív hozzáállását –, a tegnap megjelent kormányrendelet szerinti egészségügyi feladatokat látnak majd el a kórházban" – közölte a polgármester.

Csach Gábor azt is leírta, hogy „kiugró mértékben emelkedtek a hétvégi teszteredmények a városban”: az elmúlt négy napban 28 covidos került házi karanténba.

Egyes kórházakban akár 24 órát is várnak az ellátásra a covidos betegek

 

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink