Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-16 12:11:00

DK: háromezer haláleset a bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor hazudott

A Demokratikus Koalíció közleményében azt írja: a párt ifjúsági szervezete háromezer mécsessel emlékezik a koronavírusban elhunytakra.

Vasárnap elhunyt hazánkban a háromezredik koronavírusos beteg. Ez a háromezer haláleset a bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor hazudott, amikor azt ígérte, hogy mindenkit meg fog gyógyítani, és akkor is, amikor "tökéleteshez közelítő védekezésről", "korlátlanul rendelkezésre álló" kórházi kapacitásról, és felkészült egészségügyről beszélt - fogalmaz a DK.

Úgy látják, a miniszterelnök magára hagyta a magyarokat, és elbukott a járvány elleni harcban.

A Demokratikus Lendület tagjai 3 ezer mécsessel emlékeztek azokra, akik "a kormány tehetetlensége és a miniszterelnök hazugságai miatt" ma már nem lehetnek velünk.

"Az emlékezés 3 ezer mécseséből százat gyújtottunk meg az elhunytakért, szerettenkiért, barátainkért vagy ismeretlenekért, akiknek jelentős része áldozata lett Orbán hatalomvágyának, és akik közül sokan azért mentek el, mert a kormány nem készült fel az előre látható bajra. Sokan ma is élhetnének, ha a kormány tisztességgel és felelősséggel teszi a dolgát, ha átlátszó propaganda helyett a nyarat a felkészülés áldozatos munkájával töltötte volna. Ma már tudjuk, hogy ennek elmaradása emberi életek sokaságába került" - írják közleményükben.

Koronavírus: Több országban az összeomlás szélére került az egészségügy

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink