Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-16 14:49:00

A koronavírus miatt „kényszerremete” maradt Nagy Bandó András

A koronavírus-járvány miatt már április óta nem hagyja el otthonát a 73 éves humorista. Pacemakere miatt egyébként is a veszélyeztetettek közé tartozik. Párja tartja a kapcsolatot a külvilággal.

A Blikk készített interjút Nagy Bandó Andrással, aki arról beszélt, hogy „kényszerremete” maradt április óta, de nem tétlenkedik: fest, és már 130 képe várja keretezve a remélt tavaszi kiállítást. A „külvilágot” csak Rita, a párja ismeri. „Így véd engem, én meg aggódom érte, értünk. Ő rendel meg mindent, tojást, zöldség-gyümölcsöt, tésztát, húsfélét, mindent fertőtlenítünk és pihentetünk pár napig, poénnak szánom: a párizsit is csak akkor hozzuk be, amikor már zöld” – fogalmazott a humorista.

 10 éves lányáról elárulta, az iskola egy új eljárásrenddel üzemel, amelyben tekintettel vannak például az asztmatikus, tehát veszélyeztetettebb „betegségekkel” élő tanulókra és az idősebb generációval egy fedél alatt élőkre is, „így ő itthon tanulhat, s havonta 2-3-szor viszi be Rita, az anyukája szájmaszkos dolgozatírásra. Így felelhet, és kaphat osztályzatot is. Őt is féltjük, magunkat is, és a tanítókat is.”

A vakcinával kapcsolatban azt mondta, „sok választásom nincs, ha meg akarom úszni, de megértem a kivárókat is, senki döntését nem ítélhetem el.” A vírusszkeptikus „orvosoknak” pedig azt üzente: „ha decemberben nem lesz elég ápoló és orvos, jelentkezzenek kórházi munkára.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink