Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-13 13:49:00

MSZP: miért késik a legveszélyeztetettebb dolgozók ingyenes tesztelése?

A kórházakban és a szociális szférában dolgozók, valamint a pedagógusok folyamatos és ingyenes koronavírus-tesztelését kérte számon pénteki online sajtótájékoztatóján a kormányzaton Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője.

Arról beszélt: közel egy héttel a miniszterelnöki bejelentés után még csak annyit tudni, hogy "majd lesz tesztelés", holott a szakértők és a politikusok is azt hangsúlyozzák, hogy ezek a vizsgálatok elengedhetetlenek a járvány terjedésének sikeres lassításához.

Amikor naponta százan halnak meg, akkor az ígérgetés már tényleg kevés - jelentette ki az ellenzéki politikus, kifogásolva egyben, hogy még azt sem tudni, mikor kezdődnek meg ezek a tesztelések, miközben nem világos, mire kell még várni.

Felvetette, a tesztekkel kapcsolatban ugyanaz a helyzet, mint az influenza elleni védőoltással, azaz "beharangozták, hogy mindenkinek lesz elegendő, csak azt nem látja senki, hogy hogyan és mikor".

Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a kormány csak politikai kampánycélokból, sietve, kapkodva jelent be különböző dolgokat úgy, hogy a szükséges feltételeket nem biztosította - jegyezte meg Bangóné Borbély Ildikó, aki arra szólította fel a kabinetet, hogy "ne hazardírozzon az emberek életével".

A kormánynak az önös politikai érdekei fontosabbak a járvány elleni védekezésnél, ezt mutatja az is, hogy kedden hamarabb jelent meg a gránitszilárdságú alaptörvény kilencedik módosítására tett javaslat, mint az emberek mindennapi életét a következő harminc napban meghatározó intézkedésekről szóló rendelet - jelentette ki a szocialista politikus.

Óvatos eljárásra hívta fel a kormányt a koronavírus elleni vakcina beszerzése során, mondván, az elsődleges szempontnak kell az elsődleges szempontnak lennie.

atv.hu/MTI

Bírja a terhelést az egészségügy?

 

Ajánlom

További belföldi híreink