Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-10 10:35:00

Hollik István bejelentette: ismét a parlament elé viszik az egészségügyi törvényt

Hollik István kijelentette, hogy minden szakmai részletben, a vezényléstől kezdve a magánpraxis és kórházi munka összehangolásán át lesz megállapodás. Az ez alapján átdolgozott törvényjavaslat pedig visszakerül az országgyűléshez.

Minden orvos biztos lehet abban, hogy őket az egész változás csak pozitívan fogja érinteni - mondta Hollik István hétfő este a Csattban. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jelenleg is zajlanak a tárgyalások a részletszabályozásokat illetően és meg is fognak egyezni. Minden szakmai részletben: a vezényléstől a magánpraxis és a kórházban elvégzett munka összehangolásáig mindenben lesz megállapodás – tette hozzá Hollik. Az átdolgozott törvényjavaslat vissza fog kerülni az országgyűlés elé – mondta a szóvivő Vadai Ágnes felvetésére reagálva.

A kormány korábban azt az ígéretet tette, hogy a digitális oktatás miatt a járvány idején ingyenes lesz az internethasználat a pedagógusoknak és a kisgyerekekes családoknak. Hollik István szerint ez is az asztalon van, hogy ezzel kapcsolatban mikor lesz bejelentés, arról Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az illetékes.

Vadai Ágnes a műsorban azt kritizálta: a miniszterelnök augusztus elején még tökéletes védekezésről beszélt, szeptember elején pedig még arról, hogy nincs szükség drasztikus szigorításokra. A DK alelnöke szerint a kormány nem tett meg olyan intézkedéseket, amit meg lehetett volna, helyette folyamatosan azt mondták, hogy minden a legnagyobb rendben van. Aztán beütött a krach és leállította az országot. Ausztriában még két hete bevezették ezeket az intézkedéseket, pedig jobbak voltak a számok. Orbán Viktor valamiért képtelen volt ezeket eddig meglépni, de megfejthetetlen, hogy miért – tette hozzá Vadai.​

CSATT - 1. rész 2020.11.09.

 

​atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink