Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-10 12:59:00

Elutasították a feljelentést, nem emeltek vádat Borkai Zsolt ellen

Bűncselekmény hiányában a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség elutasította Szabó Tímea feljelentését, amit a párbeszédes országgyűlési képviselő tavaly tett az Audinak eladott földek miatt - írja a 24.hu.

A portál szerint Borkai Zsolt, Győr korábbi polgármestere ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoztak.

Polt Péter írásbeli válaszából - amelyet Tordai Bence kérdésére küldött - az is kiderült, hogy az Audi-gyár bővítésének ügyében még nyomoz a rendőrség vagyon elleni és hivatali bűncselekmények miatt. Gyanúsítottakat még nem hallgattak ki.

A legfőbb ügyész ezért hozzátette, hogy az ügyészségnek csak felügyeleti jogköre van addig a nyomozásban, ameddig nem történik kihallgatás. A kihallgatásig tartó felderítési szakaszban a nyomozó hatóság dolga kideríteni, történt-e bűncselekmény.

Az Audi-földek eladásával kapcsolatban tavaly több feljelentés is érkezett a rendőrségre, ezeket egyesítették a nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt 2019. november 18-án elrendelt nyomozáshoz.

Egy évvel a Borkai-botrány után sincs még vádemelés a nyomozásokban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink