Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-10 15:28:00

DK: a kormány elvesztette a kontrollt az ország sorsa felett

Arató Gergely (DK) azzal vádolta a kormányt, hogy nem készült fel a koronavírus-járvány második hullámára, ezért éjfélkor leállítja az országot. Szerinte a kormány fél éven át nem csinált semmit, nem sokszorozta meg a tesztelési kapacitást, nem készítette fel az oktatást, az egészségügyet, és nem erősítette meg a vállalkozásokat sem. Ősszel nem kezdték el a tömeges tesztelést, a kormánytagok helyette "békésen ringatóztak az adriai jachtokon, szürcsölték a pezsgőt" - fogalmazott.

Azt mondta, a kormány elárulta a magyar embereket és elvesztette az irányítását a járvány, valamint a kontrollt az ország sorsa fölött. Bírálta az egyébként is "szűkmarkú" és "rosszul működő" bértámogatási rendszer megszüntetését, azt, hogy a kormány nem hosszabbította meg a munkanélküli ellátás időtartamát, valamint hogy elvette az önkormányzatok forrásait.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy reagált, az ellenzék elvesztette az irányítást saját józan gondolkodása felett, hiszen előbb követelték, majd támadták a szigorító intézkedéseket.

Álhírgyártással is vádolta a DK-t, szerinte Gyurcsány Ferenc DK-elnök felesége, Dobrev Klára járt élen ebben. Szóba hozta azt is, hogy az első hullám idején az ellenzék nem támogatta az intézkedéseket.

Az államtitkár jelezte, úgy látják, most érkezett el az idő a rendkívüli jogrend és a szigorú korlátozó intézkedések bevezetéséhez. Azt kérte, álhírgyártás helyett az ellenzék szavazza meg a koronavírus-törvényt, a rendkívüli jogrend bevezetését és támogassa a szigorító intézkedéseket.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink