Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-09 17:23:00

Nem hívta meg a brigádvezető a munkásokat kávéra, majd félholtra verték a munkásai

A négy frissen elitélt férfi rokoni kapcsolatban áll egymással, és különböző építkézeseken dolgoztak együtt a brigádvezetővel. Az incidens augusztus végén történt, az építkezés felé menet.

Útközben a főnök kérésére álltak meg kávézni, és a munkások felháborodtak, amikor nem hívta meg őket kávézni. Bosszúból a felhívták a brigádvezető felettesét, hogy a férfi a kocsmában tölti az idejét munka helyett. 

Az egyik fiatalkorú férfi közölte az építkezésre érve, hogy ő nem kezd el dolgozni, és a vezető elé állt, mire ő eltolta magától, hogy folytassa a szerszámok kipakolását. Ezután a többiek a brigádvezetőre támadtak, perceken át ütötték, majd a magatehetetlen férfit egyedül hagyták, és elmentek a kocsival.

A bíróság társtettesként elkövetett testi sértésben mondta ki bűnösnek a munkásokat. A legidősebb férfit 2 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a Monori Járásbíróság korábbi ítéletét – 1 év fogházbüntetés – végrehajtani.

Idősebb testvére vonatkozásában a bíróság hatályon kívül helyezte a Ceglédi Járásbíróság korábbi ítéletének próbára bocsátást kimondó részét és halmazati büntetésül 1 év és hat hónap börtönre ítélte a férfit. A legfiatalabb fivér 1 év és 2 hónap börtönt kapott, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették.Fiatalkorú unokatestvérüket 1 év szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették - írta a Budapest Környéki Törvényszék közlése alapján a 24.hu.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink