Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-09 13:01:00

Beoltatja-e magát orosz vakcinával Kásler Miklós - “Természetesen”

Kásler Miklós kész beoltatni magát a nyilvánosság előtt orosz vagy kínai vakcinával is - az EMMI minisztere a parlamentben az azonnali kérdések órájában adott válaszában megerősítette: nem lesz kötelező a Covid elleni vakcina, és az egészségügyi hatóságok a legapróbb részletekig ellenőrizni fogják, hogy az megfelel-e az nemzetközi és magyar előírásoknak.

Lukács László György (Jobbik) a védekezésről és a koronavírus elleni vakcináról kérdezte az EMMI miniszterét, az orosz és a kínai vakcina behozataláról, mert szerinte ezeknek áttekinthetetlen a klinikai és a tesztelési fázisuk. A jobbikos képviselő megkérdezte Kásler Miklóst “mint orvost”, hogy beadatja-e magának a nyilvánosság előtt az orosz vagy kínai oltást.

“Magyarország az oltásokban világhatalom, nincs egyetlen egy ország sem, ahol 13 féle vakcina van, tehát a tapasztalatunk megfelelő” - reagált a miniszter. “Egyet tudok mondani, hogy az előírásokat minden egyes vakcínafejlesztésnél be kell tartani. Ha a vakcina elkészül, a magyar egészségügyi hatóság határozottan, a legapróbb részletekig ellenőrzi, hogy az megfelel-e az nemzetközi és a magyar egészségügyi előírásoknak” - mondta.

Kásler Miklós: “természetesen”

Beoltatja-e magát? Természetesen, csak olyan vakcinát engedélyeznek, ami garantáltan hatásos és garantáltan veszélytelen - jelentette ki Kásler Miklós.

Az oroszoktól szerzett oltás kapcsán a jobbikos politikus azt kérdezte, hogy kötelező lesz-e az orosz oltás? (Orbán Viktor miniszterelnök és több miniszter is elmondta már többször, hogy önkéntes lesz az oltás.) Lukács László György az orosz és a keleti vakcina kapcsán azt mondta, “Isten óvja Magyarországot”.

Nem lesz kötelező

Isten áldja Magyarországot és a magyar nemzetet, minden külső és a belső támadástól - reagált erre Kásler Miklós. Nem lesz kötelező a vakcina, “szabad országban élünk, mindenki eldöntheti, mi az előnyös a számára”. Nem államrezsim kérdése a vakcina, hanem szakmai kérdés, ezért az orosz vakcinát nem becsülné alá - tette hozzá. Mint mondta, a nyugati vakcináknak és az orosz vakcinának is van esélye - jelentette ki a miniszter.

Én meg a megfelelőt magamnak beadatom és képviselő úrnak is javaslom - mondta végül Kásler Miklós.

A vakcináról mai cikkünkben itt írtunk részletesen.

Ajánlom

További belföldi híreink