Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-05 09:02:00

"Eszébe sem jutott, hogy a vírus támadta meg" - megszólalt a koronavírusban elhunyt tiszafüredi tanár családtagja

Ahogy az ATV Híradója korábban megtudta, koronavírusban hunyt el egy tanár Tiszafüreden. A testnevelő tanár egyik családtagja azt mondta, a nő fáradtságra panaszkodott.

A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános iskola pedagógusa 59 éves volt. A Blikk azt írja, a nő Kunhegyesen élt a családjával, mindennap onnan buszozott át Tiszafüredre, komolyan vette a veszélyt, az utazásnál mindig felvette a maszkot.

"Zsóka fáradtságra panaszkodott az utóbbi időben, ezért is vártuk az őszi szünetet. Eszébe sem jutott, hogy a vírus támadta meg. Igazságtalan a sorstól, hogy négy nap alatt meghalt. A férje, Gyula is testnevelő tanár, mellette kézilabda edző, a csapattal mérkőzésekre is jár. Bár most sincs tünete, mégis emészti magát, lehet, hogy épp tőle kapta el a vírust" – nyilatkozta a lapnak az egyik családtag. 

Amikor gyanússá vált, hogy az asszony beteg lehet, férje hívni akarta a mentőt, de a tanárnő azt kérte, várjanak még egy kicsit. Két nap múlva azonban rosszul lett, de a mentőben elvégzett teszt nem mutatta ki egyértelműen, hogy koronavírusos. Karcagról rohamkocsi jött érte, majd a debreceni kórházba vitték.

Férje másnap tudta meg, hoyg feleségénél igazolták a vírust, így ő azonnal karanténba került. Tudott beszélni feleségével is, akinek addigra kétoldali tüdőgyulladása lett, ezért lélegeztetőgépre rakták. A férfi vasárnap kapta a halálhírt.

A Blikk azt is megtudta: szeptember óta hat tanár halt bele a koronavírus szövődményeibe. A tiszafüredi iskola tanárán kívül egy nagyhalászi, kőszegi, budapesti, makói, nyíregyházi és egy Ercsiben dolgozó pedagógus is a járvány áldozata lett.

Koronavírus-fertőzésben halt meg egy tiszafüredi iskola pedagógusa

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink