Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-03 15:38:00

Határozatképtelenség: Müller Cecília, az államtitkár és a dandártábornok ott volt, a fideszesek távol maradtak

Határozatképtelenség miatt berekesztette a népjóléti bizottság ülését az MSZP-s Korózs Lajos. A fideszesek és a KDNP-sek az ő “kamuvideójával” indokolták, miért nem vesznek részt az Operatív Törzs tagjainak meghallgatásán. Szabó Tímea a parlamenti folyosón kérdezte Müller Cecíliát.​

Mindössze negyedórás volt a parlamenti népjóléti bizottság mai ülése - ami nem is volt határozatképes, így nem tudták megtárgyalni az egyetlen napirendi pontot, az Operatív Törzs tagjainak a meghallgatását a járvány elleni védekezésről.

Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár és Lakatos Tibor dandártábornok megjelentek a tervezett meghallgatáson (ők helyettesítették az eredetileg meghívott Kásler Miklós és Pintér Sándor minisztereket), de az elnöklő Korózs Lajos - miután várt 5 percet a kormánypánypárti képviselőkre, akik ekkor sem érkeztek meg - berekesztette hivatalosan is az ülést.

Arról, hogy a fideszes és KDNP-s képviselők távol maradnak, és Korózs Lajos reakciójáról itt írtunk részletesen.

Most az ülés berekesztése előtt Korózs Lajos azt mondta: a parlamenti bizottságok arra valók, hogy a képviselők kérdéseket tudjanak feltenni azoknak is, akik a járvány elleni védekezésben vesznek részt. “Nem tudom, mi az, ami megakadályozza a fideszes képviselőket”, hogy eljöjjenek. Itt voltak az ülésteremben délelőtt, szavaztak ma itt a Házban, csupán 20-30 mértert kellene megtenniük a bizottságig az ülésteremtől. Szerinte a részvétellel és kérdések feltételével a választóknak tartoznak - mondta a bizottság MSZP-s elnöke és felolvasta a két levelet, amiben hivatalosan jelezték a kormánypárti képviselők, hogy nem tudnak részt venni ma az ülésen. Az egyikben az is benne volt, hogy november 9-re javasolják összehívni a következő bizottsági ülést.

A határozatképességet nem tudják biztosítani, az ülést be kell rekeszteni - jelentette ki Korózs Lajos, miután Szabó Tímea (Párbeszéd) azt vetette fel, hogy esetleg tudnának kérdezni az ott megjelent tisztifőorvostól, az egészségügyi államtitkártól és a dandártábornoktól.

Szabó Tímea kérdezi Müller Cecíliát

Szabó Tímea így is kérdezett Müller Cecíliától, aki többek között a Párbeszéd tájékoztatása szerint azt mondta:
„A járvány nagyon dinamikus folyamat, minden szakma megteszi a saját javaslatát az operatív törzs részére, és ennek mentén születnek a döntések. Minden szempontot figyelembe véve, széles konszenzus alapján dönt az operatív törzs.”

Az erről készült videó itt látható.

Egyre nehezebben bírják a mentősök vírus tesztelést

 

Ajánlom

További belföldi híreink