Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-02 07:18:00

Válása miatt drámai döntést hozott Vitray Tamás

Kiderült, hogy a Pulitzer- és Kossuth-díjas riporter válása után komoly áldozatot hozott apaként, hogy láthassa fiait, Pétert és Tamást.

Vitray Tamás az ATV Sorok között Lutter Imrével című műsorában bevallotta, kevesebb ideje jutott az apai örömökre, mint azt szerette volna. Első házassága zátonyra futott, amikor az ikonikus vetélkedőt, a Kapcsoltamot vezette, ami élőben ment hétvégenként.

"Én az első házasságból akkor váltam el, akkor jöttem el, amikor a Kapcsoltamot csináltam, ami nagyon hamar sikeres lett. De azt csak élő adásban lehetett csinálni, mert betelefonálós műsort nem lehet előre rögzíteni, az adás pedig vasárnaponként volt, hiszen ekkor voltak otthon az emberek, ekkor tudtak tévét nézni. A fiaim láthatása mindig vasárnap volt, ezt engedélyezte a mamájuk. Választanom kellett: csinálom a vetélkedőt, és akkor nem látom a kölykeimet, vagy fordítva. Huszonegy adás után abbahagytam" - idézte fel Vitray.

Két kollégát javasolt maga helyett, végül Rózsa György mellett döntöttek, aki kilenc évig vezette a rendkívül sikeres játékot. Rózsa György már hat éve a Magyar Televízió ifjúsági osztályánál dolgozott, a gyermekműsorok koronázatlan királyának számított.

"Vitray azzal indokolta választását, hogy a képernyőn ugyanolyan vagyok, mint a magánéletben. Egy ideig gondolkodtam, vállaljam-e, de sohasem bántam meg, hogy igent mondtam, mert majd tíz évig ment a vetélkedő. A hazai televíziózás máig leghosszabb időt megélt játéka volt a Kapcsoltam, munkahelyi brigádok, családok jöttek össze játszani, bárki betelefonálhatott. Hisztérikus sikere lett, pedig Vitray sem jósolt hosszú utódlást. Azt mondta nekem: mindenképp jó, ha elvállalom, mert ha csak öt-hat adást kibírok úgy, hogy nem söpör el a népharag, már megéri, mert ha le is vesznek a műsorról, akkor is számolnak velem később" – mesélte Rózsa.

atv.hu/Blikk

Ajánlom

További belföldi híreink