Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-01 19:10:00

Tíz méter hosszú fertőtlenítő kaput állítottak fel egy Baranya megyei polgármesteri hivatalban

Egy tíz méter hosszú sátorból kialakított fertőtlenítő kaput állítottak fel a Baranya megyei Hosszúhetény polgármesteri hivatalában. A párakapukhoz hasonló módon magyar fejlesztésű fertőtlenítő szert locsolnak a belépők ruhájára, amitől azt remélik, hogy így lassítani tudják a vírus terjedését. A kapu használata egyébként önkéntes.

A községháza kapuja mögött az épület folyosóján állították fel az azt egészségügyi sátrat, amelyet egyszerűen fertőtlenítő kapunak neveztek el. A polgármester külföldi üzletfeleitől tudta beszerezni az eszközt, amely már az első hullámban megérkezett, de csak most állították hadrendbe. 

"Egy olasz partnerem már márciusban a pandémia idején kifejlesztette ezt az eszközt. Csak azért nem tudtuk akkor elindítani, mert vártuk a ferőtlenítőszert, ami lényegében augusztus végén révbe ért, úgyhogy egy magyar fejlesztésű fertőtlenítőszerrel most ebben a kezdeti szakaszban üzembe tudtuk helyezni itt a településen." - nyilatkozta Csörnyei László, polgármester.

A helyeik azt mondták, hogy ez egy jó ötlet, remélik segít is lassítani a fertőzést. Az LMP közelben élő egyik parlamenti képviselője is azt mondta, hogy ez egy jó kezdeményezés lehet. 

"Minden olyan innovatív megoldás érdekes lehet, ami segít abban, hogy a pandémiát megfékezzük, lassítsuk a terjedést. Szerintem minden bevásárlóközponthoz, minden polgármesteri hivatalhoz, és minden olyan helyhez ahol emberek gyakran megfordulnak, jó lenne egy ilyen kapu." - vélekedett Hohn Krisztina, országgyűlési képviselő.

A hosszúhetényi fertőtlenítő kapu használata egyébként nem kötelező, de önkéntes alapon bárki átmehet rajta, ha úgy érzi, hogy ezzel nagyobb biztonságban lesz ő és a környezete.

Ajánlom

További belföldi híreink