Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-31 09:43:00

Újabb levelet küldött Pintér Sándornak a MOK: már szemészek és pszichiáterek látják el a COVID-osztályok kritikus állapotú betegeit

A Magyar Orvosi Kamara levelében azt írja, nem csak méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti a kormány késlekedése, ezért azonnal egyeztetést kérnek a belügyminisztertől.

A MOK egy felmérést végzett az orvosok körében a kormány terveiről, ez után fordultak a belügyminiszterhez - vette észre a hvg.hu. A levélben az áll: az orvosok többsége szerint elhibázott a kormány elképzelése és kommunikációja az egészségügyi szolgálati jogviszony átalakításáról. 

Bár a kormány azt kommunikálta, hogy a törvény és a végrehajtási rendeletek kidolgozásába bevonta a kamarát, a MOK most azt írta: a törvény kidolgozásába nem vonták be őket, a végrehajtási rendeletek kidolgozásához pedig "sürgősen valódi egyeztetésekre van szükség". Ezért arra kérik Pintért, hogy még a hét végéig küldje meg nekik az egyeztetések pontos menetét.

A kormány intézkedései váratnak magukra. Olyan helyzetbe hozzák az orvostársadalmat, ami nem csupán méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti - áll a kamara levelében. Arról is írtak: miközben a kórházban és lélegeztetőgépen lévő betegek száma egyre nő, a COVID-osztályok kritikus állapotú betegeit már szemészek, pszichiáterek és fogorvosok látják el.

atv.hu

Meddig bírja az egészségügy?

 

Ajánlom

További belföldi híreink