Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-31 17:02:00

Megtudtuk: itt van a 100 ezer adagnyi, gyerekeknek való influenzaoltás

A lakosság érdekében vásárolták fel a felnőtt készleteket, hogy mindenki ingyenesen juthasson hozzá az oltóanyaghoz. A gyermekek négykomponensű oltóanyagát pedig elmúlt két napon kiszállították a kormányhivatalokba – tudta meg az ATV Híradó a szaktárcától.

Az ATV Híradó az influenzaoltás kapcsán megkereste az EMMI-t, mivel ellenmondó hírek ékeztek: miközben háziorvosok napok óta azt állítják, hogy valószínűleg jelenleg nincs mindenki számára influenza elleni oltóanyag, az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília bejelentette, hogy lesznek a későbbiekben is elérhető készletek, mert a kormány újabb készleteket rendelt.

Az egyik gyártó híradónknak viszont azt mondta: nem tudnak újabb készleteket adni.

„Az influenzaoltás gyártása egy hat hónapos folyamat, nem tudunk egy gombnyomásra új rendelést teljesíteni"

– jelentette ki Tóth Zsuzsa, a Sanofi Hungary menedzsere.

Egyenes beszéd című műsorunkban Komáromi Zoltán háziorvos azt mondta, nem került ki az orvosokhoz mind az 1 millió 300 ezer vakcina, amely rendelkezése áll. „Minden kolléga, kivel beszélek Nyíregyházától Gyuláig, Szegedig, Győrig, mindenki azt mondja, hogy kevesebbet kapott, mint tavaly, tehát valahol tartalékolnak" - fogalmazott.

Híradónk megkeresésére az EMMI szombaton azt írta: a magyar lakosság egészsége érdekében vásárolták fel a készleteket, hogy mindenki ingyenesen juthasson hozzá az oltóanyaghoz. Hozzátették: a felnőttek oltóanyagát folyamatosan szállítják ki a háziorvosoknak, a gyermekek négykomponensű oltóanyagát pedig az elmúlt két napon kiszállították a kormányhivatalokba, ahonnan az oltást beadó orvosoknak kell megigényelniük.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink