Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-31 19:47:00

Megszűnt Mirkóczki Ádám polgármester biztos többsége

Kilépett az Eger városát irányító frakcióból egy momentumos és egy LMP-s képviselő, ezzel megszűnt a korábban jobbikos, most független Mirkóczki Ádám polgármester biztos többsége. A távozó képviselők azt mondták, hogy leginkább a polgármester vezetési stílusával nem értenek egyet. Mirkóczki ezzel szemben azt állítja, hogy az augusztusban meghozott saját szabályzatukat éppen a két kilépő szegte meg többször is.

Pénteken tartott tájékoztatójukon jelentették be ketten az ellenzéki többséget adó frakció tagjai közül, hogy kilépnek az Egységben a Városért Egyesületből. A képviselők szerint a volt jobbikos politikus vezetői stílusa vezetett a döntésükhöz.

"Úgy éreztem, hogy olyan módon próbálja vezetni a várost, ahogy a fidesz a várost vezeti. Tulajdonképpen kihagyva a döntésekből, megkérdezésünk, véleményünk nélkül egyszemélyi döntéseket hozva és alapvetően ez vezetett számos konfliktushoz." - nyilatkozta Komlósi Csaba, LMP-s önkormányzati képviselő.

A város polgármestere ezt egészen másképp látja.

"Alapvetően hazugság és nem igaz. Ezek a kritikák, ezek a konfliktusok, vélt vagy valós konfliktusok fél évvel ezelőtt akár igazak is lehettek volna, amikor a különleges jogrend alatt, én mint polgármester egyszemélyben gyakoroltam a közgyűlés jogkörét" - mondta Mirkóczki Ádám, polgármester.

A kilépők konkrét példákat is soroltak, hogy a körzet képviselőinek feje fölött, a megkérdezésük nélkül születtek döntések.

"Leginkább ami számomra a legnagyobb fájdalom volt, az a Malomárok utcai parkoló megépítése, pontosabban nem a megépítése, mert azt én is minden erőmmel támogatnám, hanem az, hogy olyan módon épült meg, hogy semmilyen módon nem kérték ki a véleményemet." - sérelmezte Keresztes Zoltán, momentumos önkormányzati képviselő.

A polgármester azt mondta, hogy augusztusban a frakcióban megállapodtak abban, hogy milyen szabályok mentén működnek tovább

"Ezt a frakciószabályzatot mindenki elfogadta és ezt a frakciószabályzatot ez elmólt hónapokban két képviselő szegte meg rendszeresen, Az egyik Keresztes Zoltán, a másik pedig Komlósi Csaba. Én azt gondolom, hogy a lépésük méltatlan, felháborító." - jelentette ki Mirkóczki.

A 18 fős egri képviselőtestületben az eddig többséget adó frakció létszáma 10-ről nyolc főre csökkent, így ezzel a minősített többséget igénylő szavazásoknál az egyesületen kívüli képviselők szavazataira is szükségük lesz. A távozó képviselők egyébként azt mondták, hogy ezután nem fognak mindent kritika nélkül megszavazni, de konstruktívan fognak dolgozni.
Ajánlom

További belföldi híreink