Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-30 17:09:00

SZFE-ügy: a kuratórium "a helyzet tisztázásáig" felfüggeszti az oktatási tevékenységet

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja levelet küldött az egyetemi polgároknak, amelyben az áll: az Oktatási Hivatal a "kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére" szólította fel a fenntartó alapítványt. A levelet Rátóti Zoltán kuratóriumi tag írta alá.

Az atv.hu birtokába került kör e-mailt Szarka Gábor péntek délután 16.23-kor küldte az egyetem oktatóinak, dolgozóinak, hallgatóinak és a doktori iskolába járóknak. Ebben az áll, hogy az egyetem új vezetői október elseje óta nem tudják elfoglalni hivatalukat, így már egy hónapja "egyetlenérdemi döntéshozó sincs az egyetemi létesítményekben". Emellett úgy látják, hogy az egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek.

"Ilyen körülmények között az oktatás feltételei az SZFE létesítményeiben felelősséggel nem biztosíthatók"

- áll a levélben, amelyet Rátóti Zoltán kuratóriumi tag írt alá a kuratóriumi elnök nevében.

Hozzáteszik: a fenti körülményekről tájékoztatták az Oktatási HIvatalt, amely kiadott végzésében "a kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére" szólította fel a fenntartó alapítványt. Ennek alapján a kuratórium úgy döntött, hogy az őszi szünetet követően a helyzet tisztázásáig felfüggeszti az oktatási tevékenységet az egyetemen.

A levélben végül az alapítvány kuratóriuma felkéri a tanári és hallgatói delegációkat, hogy november 2-án jelenjenek meg a Bajor Gizi Színészmúzeum tárgyalótermében egy, a tanáv további sorsát és az egyetem jövőjét érintő egyeztetésre.

A teljes levelet alább olvashatják:


A levéllel kapcsolatban kerestük a kuratóriumot, amint válaszoltak, frissítjük cikkünket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink