Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-30 21:11:00

DK-pártigazgató: csak a jéghegy csúcsa, ami eddig kiderült a miniszterelnöki főtanácsadó pénzköltéséről

A Demokratikus Koalíció kiperelte a kormánytól Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költéseinek számláit, amikből kiderül, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó többek között drága italokat is vásárolt.

Sebián-Petrovszki László pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a számlák alapján a főtanácsadó az egyik alkalommal egyetlen üveg borért 35 ezer 990 forintot fizetett "az adófizetők pénzéből". Emellett négy alkalommal vásárolt francia "luxuspezsgőt", palackonként 14 ezer 990 forintért - tette hozzá.

A hvg.hu kérdésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda közölte, hogy a számlákon szereplő alkoholos italok üzleti ajándékok. Azt írták, "[a]z üzleti ajándék fogalmát a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény is ismeri, mint minisztérium tevékenységével összefüggő üzleti, hivatali, szakmai, diplomáciai vagy hitéleti kapcsolatok keretében adott ajándék".

"Hegedűs Zsuzsa reprezentációs keretét a vendégei fogadásához kapcsolódó fogyasztási cikkekre, valamint az üzleti ajándékokra fordíthatja. Vagyis nem arról van szó, hogy ezt a keretet magáncélra használta volna fel"

- közölte a Kabinetiroda.

A DK pártigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki főtanácsadó költésével kapcsolatos papírokat még 3 évvel ezelőtt kérték ki közérdekű adatigényléssel, és egészen a Kúriáig mentek el, hogy megkapják a dokumentumokat.

Sebián-Petrovszki László elmondta, hogy egy nagyjából 200 számlából álló köteg érkezett meg hozzájuk, de ezek a dokumentumok nagyon rossz minőségűek, szerinte szándékosan kapták meg őket ilyen állapotban. Eddig a köteg mintegy felét sikerült feldolgozniuk.

A pártigazgató szerint ami ebből kiderült, az még csak a jéghegy csúcsa.

Feleslegesen költekezett a főtanácsadó?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink