Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-30 10:26:00

MSZP: Orbánnak vagy nagyon nem megy a matek vagy végtelenül lenéz mindenkit

"Orbán Viktor péntek reggeli interjújából az derült ki, hogy a miniszterelnöknek vagy nagyon nem megy a matek vagy végtelenül lenéz mindenkit ebben az országban. Ugyanis a korábbi években 1,3 millió vakcinát rendeltek az influenza elleni védőoltásból, idén rendelkezésre áll 1,4 millió, erre a miniszterelnök képes volt bejelenteni ország-világnak, hogy a kormány megduplázta a készleteket. Így néz ki az Orbán-féle felelős tájékoztatás." - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP.

Mint írják: "Ezek után felmerül a kérdés, hogy a miniszterelnök mi alapján jutott arra a következtetésre, hogy az utólag rendelt 360 ezer vakcinával már biztosan elegendő védőoltás áll majd rendelkezésre. Ezt is hasonló módon számolta ki vagy esetleg csak a hasára csapva tippelte meg?

A kormány a folyamatos hazudozással és a félretájékoztatással a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet és hamis biztonságérzetet kelt az emberekben.

Az MSZP azonban a kezdetektől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel. Egy világjárvány közepén ez lenne a minimum, amit elvárhatnánk a kormánytól, de úgy tűnik, hogy Orbánék még erre sem képesek."

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink