Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-31 05:50:00

Maszkviselés: a vendéglátósok még nem látják, hogyan tudnák betartatni az új szabályokat

November másodikától a szórakozóhelyeken, vendéglátóhelyeken és a sportrendezvények vendéglátó részein már nemcsak a felszolgálóknak, hanem a vendégeknek is kötelező lesz maszkot viselniük, azt csak az étel- és italfogyasztás alatt vehetik le. Ha ezt elmulasztják, a helyet megbüntetik vagy akár azonnal be is zárathatják. A vendéglátósok megértőek, de nem látják még, hogy hogyan tudják betartatni az intézkedést.

November másodikától a szórakozóhelyeken, a vendéglátó üzletekben, illetve sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező lesz maszkot viselni. A maszkot kizárólag az étel, illetve az ital elfogyasztásának az idejére lehet levenni.

A rendelet szerint, ha valahol megszegik a maszkviselési szabályokat, a helyet azonnal bezárathatják. Sőt míg eddig csak a jegyző rendelhetett el bezárást, most már a rendőrség is megteheti ezt. Enyhébb esetben 100 ezer és egymillió forint közötti bírságot kaphatnak vagy szimpla figyelmeztetést.

Nemesvölgyi Attila, étteremtulajdonos szerint, hogyha valahol nem figyelnek oda a maszkviselési szabályokra, akkor a szektor jelenlegi helyzetében egy-két büntetés után nem kell már bezáratni a helyet, mert magától lehúzhatják a rolót. Úgy gondolja, minden egyes szigorítással és emelkedő fertőzésszámmal eltöltött nappal erősödik az emberekben a félelem, az óvatosság és felelősségtudat, amivel együtt az étterembe járási kedv csökkenni fog.

A rendőrség bezárhatja az éttermet, ha nem tartják be a szabályokat

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink