Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-30 12:06:00

A DK nagyon kiakadt: Orbánék alkalmatlan válságkezelésének köszönhető, hogy Magyarország ilyen mélyre süllyedt

Harminckétezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben, miközben a kormány alkalmatlan válságkezelése miatt még a munkanélküliekre szánt keret is kimerült - írja közleményében a DK.

Mint írják: "A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint szeptemberben körülbelül 32 ezer munkavállaló került utcára Magyarországon. Különösen tragikus ebben, hogy a munkanélküliek ellátására szánt forrás kiapadóban van, így nyolcmilliárd forintot kellett még valahonnan Orbánéknak előkaparniuk, hogy kihúzzák az évet.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, kizárólag Orbánék alkalmatlan válságkezelésének és felelőtlenségének köszönhető, hogy Magyarország ilyen mélyre süllyedt a válságban. Mi, európai magyarok már áprilisban letettük az asztalra a válságkezelésről szóló húszpontos javaslatcsomagunkat. Ezzel szemben Orbánék úgy szórták a pénzt, mintha nem lenne holnap, és a bértámogatás meghosszabbítása, az álláskeresési járadék, vagy a családi pótlék összegének megemelése helyett inkább szobrot vásároltak Matolcsynak, szőnyeget Kövér Lászlónak és vadászati világkiállítást Semjén Zsoltnak, és a jövőben is csak ennyire számíthatunk majd tőlük."

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink