Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-30 05:30:00

Súlyos balesetet is okozhatnak a büntetőfékezők

Az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője arra figyelmeztet: ha valakit az utakon atrocitás ér, ne maga próbálja rendezni a szituációt, annak ugyanis általában nincs jó vége.

Óberling József az ATV Start című műsorában azt mondta, a rendőrök látható és "láthatatlan" - általában civil autós - módon is jelen vannak az utakon és ellenőrzik a közlekedőket. Sok szabálytalanságra viszont úgy derül fény, hogy egy-egy autós beküldi a hatóságnak autója fedélzeti kamerás felvételét. Ilyen eszköz ugyanis egyre több járműben van.

A Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője az adásban arra figyelmeztetett: ha valakit az utakon atrocitás ér, ne maga próbálja rendezni a szituációt, annak ugyanis általában nincs jó vége. Sokszor az elmúlt időszakban egyre nagyobb nyilvánosságot kapott büntetőfékezések is valamilyen közlekedési konfliktus eredményei. Óberling József szerint ha egy ilyen "manőverből" baleset lesz, a hibás fél akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

A főosztályvezető azt mondta, mivel egyre több autóban van fedélzeti kamera, és az emberek is egyre érzékenyebbek ezekre az esetekre, egyre több büntetőfékezésről készült videó kerül nyilvánosságra. Ugyanakkor a közlekedési morál az elmúlt években egyértelműen javuló tendenciát mutat - tette hozzá Óberling József.

Cserben hagyta áldozatát egy nő a büntetőfékezés után, felfüggesztett börtönt kaphat

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink