Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-29 19:42:00

Niedermüller Péter megszólalt a DK-s képviselő áramlopási ügyében

A DK-ból távozni kényszerült Borka-Szász Tamás önkormányzati képviselő áramlopási ügyével kapcsolatos nyomozásról összesen annyit tud, hogy a rendőrség áramlopás miatt folytat eljárást Borka-Szász Tamás ügyében. Erről Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere beszélt a Spirit FM Kelj fel Jancsi című műsorában. A polgármester hozzátette: nem tud arról sem, hogy a rendőrség mikor tesz az ügyben bármilyen hivatalos bejelentést.

Bajkai István fideszes képviselőnek a Borka-Szász ügyben elmondott parlamenti felszólalására reagálva Niedermüller Péter elmondta: feldúlta, amit Borka-Szász tett, nehezen találja a szavakat, és mélységesen elítéli a történteket, amelyekkel kapcsolatban tiszta a lelkiismerete.

A Borka-Szász gyanú szerinti bitcoin-bányászatával a fideszes képviselő által kapcsolatba hozott korábbi tűzesetről Niedermüller Péter azt mondta: a tűzoltóság a tűzeset vizsgálatát arra való utalás nélkül zárta le, hogy a tüzet okozó rövidzárlat összefüggött volna bármiféle hasonló tevékenységgel, mint amit a DK-ból kilépett képviselő folytatott. Arról pedig „sejtelme sincs", hogy mióta folytatta Borka-Szász a dark weben űzött tevékenységét.

Az önkormányzatnál belső vizsgálat folyik az aljegyző vezetésével, minden munkatársat, akik azon az emeleten dolgoztak, ahol Borka-Szász Tamás a gyanú szerint az áramlopást folytatta, meghallgatnak. A polgármester szerint egy hét-tíz nap alatt zárulhat le a belső vizsgálat. Ami történt, egy nagyon primitív és ostoba dolog – tette hozzá, ugyanakkor visszautasította és nevetségesnek nevezte azt, ahogyan Bajkai István interpretálta az esetet.

A bitcoinbányászat legális Magyarországon, tehát nem ez a probléma Borka-Szász Tamás ügyében – mondta Niedermüller Péter, hozzátéve: Borka-Szász tevékenységével a probléma az, hogy ezt egy olyan áramforrásról tette, amelyet közpénzből finanszíroznak.

Az az önkormányzati választókerület, amelyből Borka-Szász a képviselőtestületbe jutott, masszívan ellenzéki választókerület volt a 2019-es önkormányzati választáson.

Arra a kérdésre, hogy Komáromi Zoltán lehet-e Borka-Szász Tamás választókerületében az ellenzék jelöltje, Niedermüller Péter úgy reagált, hogy nincs erről döntés a DK-ban és az ellenzéki pártok között.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink