Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-29 11:41:00

Egy évvel ezelőtt kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét - édesanyja most hosszan írt a kis Zente állapotáról

A gerincvelő eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő kisfiúért tavaly rengetegen összefogtak, és támogatóknak hála, megkaphatta a 700 millió forintba kerülő Zolgensma nevű génterápiás kezelést.

Az édesanya az elmúlt hónapkban is folyamatosan hírt adott kisfia állapotáról, most, egy év elteltével egy hosszabb lélegzetvételű poszttal jelentkezett, melyben többek között arról ír, hogy "Zente hivatalosan is megtette az első lépéseket" - írja a Blikk.

"Egy évvel ezelőtt, ezen a napon került sor hazánkban az első Zolgensma génterápiára. A mi kisfiúnk kaphatta meg Nektek és a Bethesda kórház csapatának köszönhetően! Készültem erre a napra. Hosszú köszönőbeszéddel, videóval arról milyen volt Zente 1-2 hónaposan, még egészségesnek hitt állapotban, majd 5 hónaposan teljesen leépülve, aztán pedig bemutatva a visszaépitkezés/fejlődés állomásait. Most mégsem ez következik. Az élet ismét felülírta a terveim! Zente szeretne az én soraim, szavaim helyett köszönetet mondani! Megint sikerült neki idő előtt, farzsebből előrántani a "várt váratlan" kártyát! Úgy döntött ejött az első bizonytalan, gyenge, ugyanakkor nagyon is tudatos első lépések ideje! Picike kezeit tavaly még segítséget remélve nyújtotta felétek. Most pedig ezeket a picike kezeket szeretett gyógytornásza felé nyújtotta, mellyel új fejezet kezdődött!" - írja a bejegyzésben az édesanya.

Megkapta az életmentő génkezelést Zente

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink