Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-28 16:39:00

Kórházigazgató: két hétig most nagyon nehéz lesz

Pusztai Dezső, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet igazgatója a InfoRádiónak beszélt arról, hogy az nehéz két hét előtt állnak a „magasra csapó járványhullám” miatt. Ugyanakkor abban bíznak, hogy ezután szelídülni fognak a viszonyok.

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben (ami a váci kórházzal együtt a koronavírusos betegeket ellátó helyek második vonalát jelenti) összesen 148 ágyat különítettek el lélegeztető eszközökkel.

A kórház igazgatója elmondta: az ágyszám 20 százalékát kell koronavírusos betegek fogadására fenntartaniuk, lélegeztető kapacitással ellátva. A ceglédi intézményben egyelőre tizenegy ágyon tudnak intenzív ellátást is biztosítani, de több tucatra is bővíthető ez a kapacitás. Az emberi erőforrás viszont szűk keresztmetszet. „Egyelőre bírjuk, és bízom abban, hogy ilyen nagy számban nekünk nem kell lélegeztetésre szoruló betegeket fogadni” – fogalmazott Pusztai.

Az igazgató leszögezte: azok a betegek, akik más panasszal fordulnak a kórházhoz, továbbra is megkapják az ellátást, mindaddig, ami osztályösszevonásra nem kényszerülnek.

Egyébként a kórház Covid-kapacitásának fele már mostanra feltöltődött, részben az intézményben talált pozitív betegekkel, részben az Országos Mentőszolgálat által ideszállított páciensekkel.

„Félünk tőle, hogy egyre több beteg lesz, erre vagyunk felkészülve, és ha nem tudunk majd több embert fogadni, akkor jelezzük majd a központi ágynyilvántartónak, illetve a mentőszolgálatnak. Két hétig most nagyon nehéz lesz, aztán bízunk benne, hogy csak szelídülni fog ez a most magasra csapó járványhullám”

 – fogalmazott Pusztai.

Ha az itteni ágyak is megtelnek, akkor következik Esztergom, illetve a többi megyei intézmény.

Végigsöpör a vírus az újpesti idősek otthonában

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink