Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-29 05:50:00

Szigorítanának a boltokban a nagy ünnepi roham előtt

Gyakoribb ellenőrzést és nagyobb szigort sürgetnek a kereskedelmi szervezetek az üzletekben. A november-december hagyományosan erős hónapnak számít, várhatóan több lesz a vásárló az üzletekben, ezért a boltok is emelik a dolgozói létszámot.

Zöldmezős beruházásként 2,7 milliárd forintból épült új Spar Törökbálinton. Ez a Spar 594. üzlete Magyarországon. A cég 400 ezer vásárlót szolgál ki naponta üzleteikben.

A Spar Magyarország ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy a boltválasztás fontos eleme lett a "látható" higiénia, és nem csak a termékek kezelésére vonatkozóan. Számít a bolt tisztán-, rendben tartása és a rendszeres fertőtlenítés is. „Ez mind-mind olyan elem, amire nagyon fontos hangsúlyt fektetünk” – vélekedett híradónknak nyilatkozva Szalay Zsolt. Az üzletekben rendszeresen mérik a munkatársaik hőmérsékletét, a vásárlókat pedig mindenütt a szabályok betartására kérik.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint a járványügyi előírások számonkérését nem lehet a pénztárosokra vagy az árufeltöltőkre terhelni. Bubenkó Csaba azt szeretné, ha az üzletláncok polgárőrökkel vagy vagyonvédelmi cégekkel ellenőriztetnék például a maszkviselést. Az Országos Kereskedelmi Szövetség azt javasolja, hogy növeljék a szabálysértőkre kiróható bírság alsó összegét, ami jelenleg 5000 forint. A szervezet főtitkára szerint a konfliktusok nagyobb része figyelmeztetéssel zárul, de vannak esetek, amikor ez is kevésnek bizonyul.

Novemberben egyébként két népszerű akció is várható: a Black Friday és a Joy-napok, ahol a vásárlók rendszeresen használnak kuponokat. A Kereskedelmi Szövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy ezek már elektronikusan is kezelhetők.

Iparcikkekből, vagyis például játékokból, ruhákból kevesebb fogyott az idén, mint korábban. Vámos György azt mondta: számítanak arra, hogy decemberben többet vásárolnak a családok ezekből a termékekből, de csak az aktuális szabályok betartásával. Hozzátette: ha a járványügyi szakemberek javaslatára esetleg szigorít a kormány, akkor minden megtesznek majd annak érdekében, hogy segítsék ezek betartását és betartatását. Karácsony előtt a kereskedelemben rendszeresen bővítik a dolgozói létszámot is.

Szigorítanának a kereskedelmi szervezetek a boltokban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink