Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-29 05:38:00

Egy 12-14 éves fiú maradványaira bukkanhattak Szántódnál

Emberi csontokat tartalmazó zacskót talált Szántódnál egy házaspár. Az orvosszakértő szerint egy 12-14 éves fiú maradványai kerülhettek elő, aki valamikor az elmúlt húsz évben halt meg.

Szántódnál, egy erdőben bukkantak rá a csontokra és a koponyára gombászok tavaly év végén. Azonnal értesítették a rendőröket, akik közigazgatási eljárást indítottak, az esetre azonban csak a napokban derült fény.

Ahogy az is kiderült, hogy a maradványok egy 12-14 év körüli fiútól származhatnak. A hatóság körözést rendelt el, hogy kiderítse: egy korábban eltűnt gyerek holttestét találták-e meg a kirándulók.

A csontokat igazságügyi orvosszakértő vizsgálja, hogy megtudjuk: gyilkosság áldozata lehetett-e a fiú. Simon Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Igazságügyi Orvostani Intézetnek igazgatója híradónknak azonban azt mondta: előfordulhat, hogy nem találnak sérülést a csontokon, ilyen esetben pedig se kizárni, se megállapítani nem lehet az idegenkezűséget. „Hiszem például egy szívet ért szúrás, vagy megfojtás a csontokon nem ejt nyomot” – magyarázta a szakértő. Tehát csak akkor tudnak megalapozott véleményt formálni, ha a csonton nyomot hagy a támadás.

Káplár Mátyás, klinikai szakpszichológus szerint a régóta eltűnt gyerekek szülei súlyos lelki terhet cipelnek, hiszen teljes bizonytalanságban élnek. Számukra csak az adhat megnyugvást, és az indíthatja el a gyász folyamatát, ha előkerül a gyermek holtteste.

A szakembereknek most össze kell vetniük a csontokból nyert adatokat az elmúlt 20 évben eltűnt gyerekek mintáival, így derülhet fény a fiú személyazonosságára. A koponya alapján készült egy arcrekonstrukció, eszerint így nézhetett ki húsz évvel ezelőtt a fiú.

Gyerekcsontokat találtak egy zacskóban Szántódnál

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink