Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-28 20:35:00

Cornstein-interjú: Ki beszél? - kérdezte Orbán a telefonban Trumptól

David B. Cornstein hivatali idejének legvégét tölti, és az utolsó interjúját az ATV Egyenes beszéd című műsorának adta. Az USA magyaroszági nagykövete többek között azt is részeletesen elmesélte, hogyan is zajlott az a bizonyos telefonbeszélgetés Trump és Orbán Viktor között.

- Ki beszél?
- Az elnök.
- Minek az elnöke?
- Az Egyesült Államok elnöke.

- zajlott a beszélgetés Orbán Viktor és Donald Trump között, mikor Cornstein leköszönő nagykövet benyújtotta a felmondását az Ovális irodában Trumpnak. Elmesélte, hogy a Fehér Ház rezidenciáján hosszan beszélgetett a first ladyvel, majd Trumppal időztek. A beszélgetés egy pontján Trump annyit mondott, “hívjuk fel Viktort!” A nagykövet szerint olyan volt a jelenet, mintha csak az ő feleségét hívták volna föl, hogy ráér-e egy vacsorára. 

“Az egy aranyos kis történet” - összegezte Cornstein az eseményeket, és hozzázette, hogy kellemesen, meglehetősen hosszan beszélt a két ország államfője. Szerinte ilyen egy jó kapcsolat. Azt már Orbán árulta el később, hogy éppen a konyhában csinált egy lecsót, mikor Trump felhívta.

A diplomata leszögezte, hogy Donald Trump és Orbán Viktor kölcsönösen tisztelik egymást.

Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata sokkal jobb, mint volt - értékelte Cornstein, és szerinte jó alap, amit a csapatával együtt létrehoztak az elmúlt években. “A különbség a múlt és a jelen között, hogy most van párbeszéd, most van bizalom” - Cornstein úgy látja, ez korábban nem valósult meg.

Az USA leköszönő magyarországi nagykövete reméli, hogy bárhogy alakul az elnökválasztás, ugyanilyen pozitív marad a helyzet. A munkája végeztével pedig visszatér New Yorkba a családjához, az unokájával fogja tölteni az időt. David B. Cornstein azonban megígérte, hogy nem utoljára járt Budapesten.

Távozik Budapestről az amerikai nagykövet

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink