Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-28 12:46:00

A DK szerint "nevetséges indokkal" utasította el a rendőrség, hogy nyomozzon a lélegeztetőgépek ügyében

A Demokratikus Koalíció közleményében azt írja, feljelentést tettek különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, miután a külügyminisztérium 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt "brutálisan túlárazva".

A Nemzeti Nyomozó Iroda azonban elutasította a feljelentést, arra hivatkozva, hogy a feljelentést tevő Varju László képviselő nem szolgáltatott elég bizonyítékot, illetve, hogy a túlárazott lélegeztetőgépek ügyében már érkezett más megkeresés is Polt Péter legfőbb ügyészhez - írják.

A Demokratikus Koalíció szerint nevetséges indokokat sikerült találnia a Nemzeti Nyomozó Irodának ahhoz, hogy elutasítsák a feljelentést.

"Bár jól tudjuk, hogy amíg Magyarországon Polt Péter lesz a legfőbb ügyész, akit Orbán Viktor irányít, semmiféle fideszes korrupciós ügyben nem történik majd érdemi nyomozás. Az viszont elképesztő, hogy azt kifogásolják, hogy a feljelentést tevő képviselő nem végzi el a nyomozók helyett a munkát, vagy, hogy egy korrupciótól erősen bűzlő ügyben több feljelentés is érkezik. Mi, európai magyarok nem hagyjuk annyiban ezt, minden gyanús ügynek a végére fogunk járni" - olvasható a közleményben.

Mi lesz a lélegeztetőgépekkel?

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink