Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-27 17:20:00

Publicus: a magyarok 51 százaléka helyesnek tartja a határzárat

A Publicus Intézet felmérése szerint a megkérdezettek 25 százaléka gondolja úgy, hogy csak a kockázatos országokból szabadna beengedni a turistákat. Az intézet a szórakozóhelyek nyitvatartásáról is megkérdezte az embereket.

Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága hétfői ülésén a kormánypárti képviselők is támogatták Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan MSZP-elnök és Harangozó Tamás szocialista képviselő indítványát, miszerint visszavonják a külföldről finanszírozott civil szervezeteket megbélyegző jogszabályt.

Pulai András az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy az Európai Unió szerve kötelezte a civiltörvény visszavonására Magyarországot, és ezt a kormány „ímmel-ámmal, hellyel-közzel, hamar-későn" végre szokta hajtani – fogalmazott.

Megosztottak a megkérdezettek

A Publicus Intézet kutatásából az derül ki, hogy a megkérdezett 51 százaléka helyesnek tartja, hogy a turistákat határzárral tartják távol Magyarországtól, míg a válaszadók 25 százaléka gondolja úgy, hogy csak a kockázatos országokból nem szabadna beengedni a turistákat.

A Publicus felmérése szerint a megkérdezettek 34 százaléka helyes döntésnek tartja, hogy a szórakozóhelyeknek be kell zárniuk 23 óra után, 22 százalék úgy véli, teljesen be kellene zárni, míg 35 százalékuk úgy válaszolt: az éjszakai nyitvatartást is engedni kellene.

A stratégiai igazgatója szerint egy Fidesz-ellenzék törésvonal figyelhető meg, a Fidesz szavazók inkább a kormány álláspontjával értenek egyet, míg az ellenzéki szavazók kevésbé. Valamint van egy korosztályos törésvonal is: az a korosztály, akik járnak a szórakozóhelyekre, úgy gondolják, jobb lenne, ha nyitva tartanának éjszaka is a szórakozóhelyek. „Ennek van egy politikai leképeződése is, azok a pártok, amelyeknek több a fiatal szavazója, mint például a Momentum, inkább nem támogatják" – mondta Pulai.

A politikai hovatartozás alapján megosztottak a megkérdezettek. „Az emberek torzítják a saját érzékelésüket annak megfelelően, hogy minek akarnak inkább hinni" – magyarázta.

Felmérés: Megosztja a magyarokat a szórakozóhelyek korlátozott nyitvatartása

 

atv.hu​

Ajánlom

További belföldi híreink