Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-27 08:19:00

Felmérés: Budapesten elégedetlenek az emberek az ország ügyeivel kapcsolatban

A Publicus intézet kutatásából az derül ki, hogy többen vannak azok a budapestiek, akik nem elégedettek azzal, ahogy az országban mennek a dolgok.

A közvélemény-kutatást a Népszava hozta le, és ezek alapján a megkérdezett fővárosiak 41 százaléka egyáltalán nem, 19 százalék pedig inkább nem elégedett az ország ügyeivel kapcsolatban. Az is kiderült, hogy leginkább a fiatalok elegédetlenek. 

Viszont óriási az eltérés a pártszimpátia alapján. A fideszes szavazók alig 7 százaléka elégedetlen azzal, ahogy az Orbán-kormány irányít, az ellenzékiek 75 százalékának viszont nem tetszik a kabinet tevékenysége. Kisebb a két tábor közötti különbség Budapesten: még a fővárosban élő kormánypártiak 38 százaléka is elégedett a Karácsony Gergely főpolgármester vezette városháza munkásságával, a budapesti ellenzékiek körében ez az arány 43 százalék - emeli ki a lap.

A Publicus továbbá a budapesti kerékpárutakra is rákérdezett: a válaszadók mindössze 18 százaléka támogatja teljes mellszélességgel a kerékpársávok kialakítását, a relatív többség (45 százalék) azonban az autósok pártján áll. A legkevésbé a fideszesek (8 százalék), a leginkább a momentumosok (48 százalék) támogatják a biciklis sávok elkülönítését. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink