Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-27 12:17:00

Elképesztő felvétel, ahogy egy maszk nélküli utas magából kikelve üvöltözik

A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) a sofőrök mögötti helyek elkülönítését kéri, mivel egyre több atrocitás éri őket.

A Magyar Narancs oszott meg egy valamimvel korábbi felvételt, amin egy utas örjöng a Thököly úton, miután felszólították, hogy viseljen maszkot. Ezzel kapcsolatban szólaltatták meg a BTDSZ-t.

"Érdekképviseletünk továbbra is azt támogatja, hogy az első ajtós felszállást szüneteltessék, a sofőrök mögötti részt fizikailag lezárják, ahogy tavasszal történt, hiszen a jegyértékesítés nem kötelező a sofőrök számára" - mondta a lapnak Szabó István elnök. 

A cikkből az ugyancsak kdierül, hogy a BKV nem tapasztal kiugró eseteket a járványhelyzetben. 

"Ugyan az utóbbi időszakban a járművezetők napi szinten számolnak be a maszkviseléséhez köthető apróbb szóváltásokról, mai napig havonta csupán néhány esetben kerülnek intézkedést igénylő konfliktushelyzetbe az utasokkal, illetve másik gépjármű vezetőjével" – közölték lapunk megkeresésére.  Az augusztusi és szeptemberi négy eset közül egy sem volt a maszk használatával összefüggésbe hozható. A négyből egy esetben utassal, három esetben másik gépjárművezetővel alakult ki konfliktushelyzet"

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink