Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-26 16:08:00

Visszavonja a kormány a civiltörvényt: itt az indoklás

Magyarország Kormányának nem sikerült bizonyítania azt, hogy a Civiltörvényre miért volna szükség - olvasható a benyújtott tervezet indoklásában.

Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága hétfői ülésén a kormánypárti képviselők is támogatták Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan MSZP-elnök és Harangozó Tamás szocialista képviselő indítványát, miszerint visszavonják a külföldről finanszírozott civil szervezeteket megbélyegző jogszabályt. A bizottság tárgysorozatba vette az ellenzéki indítványt.

A 2017-ben elfogadott törvény szerint ezek a szervezetek kötelesek voltak feltüntetni a külföldről kapott támogatásokat, máskülönben a NAV eljárást indíthat ellenük - írja a Népszava

"Fontos kiemelni azt is, hogy Magyarország Kormányának nem sikerült bizonyítania azt, hogy a Civiltörvényre miért volna szükség, nem sikerült igazolnia azt, hogy ez valóban bármiféle jogszerű célt szolgálna, mivel Magyarország Kormánya által hangoztatott célok túlságosan általánosak voltak és a konkrét esetben a célok elérése érdekében alkalmazott lépések nem voltak igazolhatóak. Magyarországnak, az Európai Unió tagjaként, teljesítenie kell az Európai Unió Bíróságának ítéletét és helyre kell állítania az Unió jogával összeegyeztethető állapotot. Meg kell szüntetni a civil szervezetek megbélyegzését, a velük szembeni ellenséges légkör kialakítására irányuló kormányzati lépéseket" - emeli ki a lap az indoklást. 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink