Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-26 15:20:00

Reagált a jobbikos pécsi képviselő a Mi Hazánk elnökének kérdőre vonására az önkormányzati lakásokkal kapcsolatban

Toroczkai László legutóbbi videójában kérdőre vonta Fogarasi Gábor pécsi önkormányzati képviselőt a Lánc utcai társasház ügyében, a lakók ugyanis továbbra is panaszkodnak az önkényes lakásfoglalók miatt. Az atv.hu megkeresésére Fogarasi elmondta, hogy már ellenzékiként is szívügye volt az önkormányzati lakás sorsa, 8 hónap alatt nem lehet csodát tenni, viszont folyamatosan dolgozik a megoldáson.

Az atv.hu is beszámolt arról, hogy Toroczkai László legutóbbi videójában azt állította, hogy a pécsi Lánc utcai önkormányzati társasház rosszabb állapotban van, mint egy évvel ezelőtt, azaz a fideszes vezetés alatt. A Mi Hazánk elnöke azt kérte számon Fogarasin, hogy egy éve alatt, amióta a Jobbik koalíciós partnereivel átvette a vezetést Pécsett, miért nem sikerült megoldani a problémát.

Az atv.hu megkeresésére Fogarasi elmondta, hogy 10 éve alakult ki a mai állapot, amit rajta próbáltak számon kérni.

Azt is elmagyarázta, hogy az volt a fideszes vezetés gyakorlata, hogy szerződést kötött az önkényes lakásfoglalókkal, valamint meghosszabbította azok szerződéseit is, akik a közösségi együttélés szabályait nem tartották be, valamint tartozásokat halmoztak fel. Ehhez hasonló gyakorlat ő nem tart elfogadhatónak, ezt fel akarja számolni.

A jobbikos önkormányzati képviselő leszögezte, hogy elindult a helyreállítás, de a koronavírus miatt 4 hónap kiesett, igazából 8 hónapja foglalkoznak az üggyel. A helyreállitásra példaként említette, hogy a 120 lakásos társasházból elkezdték kimenteni a tisztességes családokat, valamint biztonsági zárakat, rácsokat szereltek fel, amit nem tudnak az önkényes lakásfoglalók feltörni, és vissza- vagy beköltözni.

Megmosolyogtatónak nevezte, hogy Toroczkai László rajta kéri számon a Lánc utcai társasház ügyét, egyebekben nem kívánt reagálni a Mi Hazánk elnökének kijelentéseire.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink